dijous, 3 de desembre del 2009

STEPV exigeix que s’arxive l’expedient al director de Monfort


Proposta de sanció de 20 dies d’inhabilitació i revocació com a director

STEPV exigeix que s’arxive l’expedient al director de Monfort

Ahir es va conéixer la proposta de sanció de 20 dies d’inhabilitació i revocació en el càrrec al director de l’IES Las Norias de Monfort per haver permés que es col·locara una imatge en l’institut del conseller Font de Mora cap per avall.

STEPV vol mostrar el seu rebuig més rotund a aquesta decisió de la inspecció i mostra tota la seua solidaritat amb José Luís Santiago, director del centre.

El Sindicat exigeix a Conselleria que retire la proposta de sanció i arxive l’expedient obert al director perquè estem davant d’un clar atemptat contra la llibertat d’expressió i davant d’una nova mesura de pressió i control a les direccions i a la gestió democràtica dels centres docents. El director de Monfort ha estat castigat perquè el professorat del seu centre ha participat, com molts altres, en les mobilitzacions d’aquests darrers mesos per exigir al conseller canvis en la seua política educativa.

Es tracta, doncs, d’un càstig exemplar i d’un avís a navegants per a la resta de direccions de centres docents perquè no mantinguen actituds crítiques amb l’administració i siguen dòcils davant la política educativa de la Conselleria.

A més, la proposta de sanció s’ha fet pública just un dia després d’una nova manifestació de la comunitat educativa que ha aplegat milers de persones a Alacant, València i Castelló que exigien canvis i millores en l’ensenyament públic.

Aquest fet és un nou desafiament per part de la Conselleria d’Educació a la comunitat educativa. La seua resposta a les manifestacions i a la voluntat de negociació és la repressió, el càstig i l’enfrontament.

STEPV insta a mantenir l’actitud crítica i la mobilització de la comunitat educativa per aconseguir la retirada de l’expedient al director de Monfort i canvis reals en la política educativa del Consell Valencià. L’actual equip de govern de la Conselleria d’Educació no pot continuar mantenint aquesta actitud de menyspreu a la comunitat educativa i de càstig als equips directius i cal que siga immediatament substituït per un nou equip amb tarannà negociador i voluntat de canvi.

3 de desembre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada